je suis Charlie
je suis Charlie
Illustration for article titled Szívünk helyén épülhet már a Nemzeti Halálcsillag

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, Solymár Károly Balázs október kilencedikén, a Magyar Űripari Klaszter konferenciáján bejelentette, hogy az NFM előkészítette a Nemzeti Űrstratégiát (NŰS). Ezt a minisztérium a közeljövőben a kormány elé terjeszti.

Advertisement
Illustration for article titled Szívünk helyén épülhet már a Nemzeti Halálcsillag

Mint egyes tu-fa[1] könyvek és filmek rajongója, csak üdvözölni tudom a csodálatos ötletet. A 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó NŰS csodálatos alkalom lehet arra, hogy egy kis űrmutyi révén a kormány végre-valahára kibővítse a MASAT-ot és ezzel megépülhessen a Nemzeti Halálcsillag.

Advertisement

S bár a NŰS szövege még nem nyilvános – legalábbis nem lehet rábukkanni az intergalaktikus holokönyvtárban –, a bothan kémeink segedelmével, hogy a nemzet nagyjainak nagy szerep jutott a kialakításában. Egyrészt örömteli hír lehet ez Pataky Attilának, aki híveivel együtt végre találkozhat a korábban már többször vendégül látott földönkívüli bajtársaikkal – akik egyébként már be is szivárogtak a magyar politikába (lehet, hogy a NŰS az ő művük?).

Másrészt van egy személy, aki remélhetőleg megkaparintja majd a Nemzet Kirk Kapitánya kitüntető címet az ellenűrnagy jelzővel megspékelve: nem, nem Orbán Viktorról van szó, hanem Szaniszló Ferencről! Szaniszló úrra egyrészt „felfedezőként”, másrészt hadvezérként lenne szükség a NŰS alapján. „Felfedezőként” abban az értelemben, hogy neki kellene visszavezetnie nemzetünket eredeti lakóhelyére, a Szíriuszra (a B-re, nem az A-ra!), ahol fellendíthetjük majd végre a falusi turizmust, elvégre kitörölhetetlenül beleégett agyunkba a terep, úgy ismerjük mindahányan, mint a tenyerünket. Hadvezérként ([Hende] Csaba királyfi kapitány helyett) is nagy szükség lesz a Nemzet Kirk Kapitányára, méghozzá három komoly ellenség ellenében. A NŰS révén végre felvehetjük majd a harcot egyrészt az Obama testőrségébe is beférkőzött alakváltókkal, másrészt Apofisz nagyúr goa’uldjaival, harmadrészt a Hillary Clinton által is finanszírozott, különböző bolygók holdjain megbújó lázadókkal, bajnaigárdistákkal szemben.

Advertisement

Lényeg a lényeg, végre egy olyan kormányzati kezdeményezés, amelynek láthatjuk a hosszú távú előnyeit, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének Nemzeti Konzultációi végre meghozták gyümölcsüket![2]

Advertisement

Ha további kommentárokra vágysz, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!


[1] Tudományos-fantasztikus, ahogy anno megpróbálták bevezetni a magyar nyelvbe a science-fiction/sci-fi kifejezéseket.

Advertisement

[2] Egyébként valóban nem rossz a kezdeményezés, mivel ennek révén végre teljes jogú tag lehet az Európai Űrügynökségben, ezzel pedig az űrkutatással is kapcsolatos cégeink komoly befektetőket szerezhetnek, fellendítve a gazdaságot.

Share This Story

Get our newsletter