je suis Charlie
je suis Charlie
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Török Gábor szembefut a demokráciával

A Simicska Lajos felbukkanásáig még nagyon lelkes politikai elemző, ma visszavonta a 22 ezer lájkos ötletét, miszerint elindult volna, ha egy posztját annyian kedvelik, amennyi szavazata Navracsics Tibornak volt.

Advertisement

Török Gábor ma Facebookon egészen furcsa indokokkal fújt visszavonulót:

Simicska Lajos indulási szándékának váratlan bejelentésével számomra világossá vált, hogy ez a kampány nem Veszprémről, nem az itt élőkről, de még csak nem is a kormány és az ellenzék átlátható, kívülről is megítélhető viszonyáról szól majd. Közvetve vagy közvetlenül egy olyan mérkőzés színtere lehet ez a választás, amelynek a részleteiről a nyilvánosság szinte semmit sem tud, ugyanakkor a tétje - hatalmi szempontból - mindennél jelentősebb.

Advertisement

Egyrészt ez volt az, amit eddig is mindenki nagyon jól tudott és emlékeim szerint pont ezért lebegtette meg az indulás lehetőségét -sokak örömére-, hogy ő lehessen a mérleg nyelve és rajta is múlhasson sok olyan dolog, amelyet ma egész nyugodtan megtehet a kormánypárt. Simicska Lajos esetleges indulása is ennek tudható be, csak ő nem a lakosság érdekeit képviselné, hanem sajátjait. De akármennyire is nagy hatalmú oligarcha, egy választás során válogatnia kell a módszerekből.

Pláne úgy, hogy ellenfele egy ismert szakember, akinek az írásaira szinte minden nap hivatkoznak a különböző médiumok, tehát az sem lehet megfelelő indok, hogy Simicska Lajosnak sokkal több pénze lesz kampányolni és nem hagyna mozgásteret Töröknek.

Advertisement

Másrészt ez így rettenetesen hülyén néz ki, mert ezek után az egész hercehurca úgy fest, mintha csak az elemző Facebook-oldalának fellendítésére ment volna ki az egész.

Ha be is ijedt, akkor is indokolhatott volna másként. Ez így teljesen szembemegy mindennel amit demokráciának nevezünk. Az sem lenne jó indok, ha azt mondaná, hogy ez az Orbán-Simicska háború színtere, mert ezen múlhat a következő 4 esztendő, ami kicsit fontosabb, mint a két régi barát cicaharca. Ez a mi országunkkal történik és ha már jött valaki és alternatívát szolgáltatott, akkor nagyon nem demokratikus környezetbe illő visszalépni. Ha ilyenben élünk és ez történik, akkor nem berezel az ember és azonnal futásnak ered, hanem felteszi a kérdést:

Advertisement

"Na és ki az a Simicska Lajos?"

Share This Story

Get our newsletter