je suis Charlie

Minden reggel egy kicsi siker

Már eleve az jópofa, amikor a MÁV kalauza úgy fogadja jegyellenőrzéskor az otthon nyomtatott jegyet, hogy biztos azért nyomtattam így, mert 3%-kal olcsóbb, aminek ő kimondottan nem örül, mert a rajta szereplő QR-kódot annyi idő neki beolvasni az okostelefonjával, amennyi idő alatt a fél Railjet jegyeit átnézné.

Sajnos akkor sem járnak el barátságosabban az állami vasútcég munkatársai, ha valaki az internetes kedvezmény nélkül, a vasútállomáson felállított jegyátvételi ponton venné át jegyét: a Keletiben konkrétan elbarikádozták az automatát egy paddal.

Advertisement

Messziről olyan hatást kelt, mintha így jeleznék, hogy nem működik, engem persze nem vertek át: az akadályt oldalról kikerülve pont befértem a pad és a kijelző közé, az egyébként kifogástalanul működő automata pedig már nyomtatta is a jegyeimet.

Mindenesetre nem utolsó érzés egy igazi sikerélménnyel indítani a napot, szóval itt ragadnám meg az alkalmat, hogy hasonló vagy akár a fentit meghaladó sikereket kívánjak a mai napra és az egész hétvégére az Alternatíva minden egyes olvasójának!

Share This Story

Get our newsletter