Nem épül meg a horvát határig a hazai közéleti-korrupciós szórakoztatóipar eddigi csúcsteljesítménye, az M6-os autópálya. Holott 2013-ban egy ormánsági kormányülésen Orbán Viktor a nyilvánosság előtt sürgette meg az ügyet, nem is akárhogy!

Nem tehetek róla, nekem a hírről rögtön eszembe jutott a magyar sajtó valaha létezett legjobb hangulatú újságírói teljesítménye, egyben kedvenc cikkem: a BAMA zseniális 2013-as riportja arról, hogyan ugratja Orbán egy kormányülésen a minisztereit, de leginkább hogyan szivatja és alázza gyakorlatilag porig a Simicska Lajos emberének tartott, a szinte a semmiből előbukkant volt fejlesztési minisztert, Németh Lászlóné Zsuzsannát.

Pár idézet a cikkből, először is az M6-os horvát határig történő meghosszabbításáról, amit ugye most fújt le a kormány:

[Tiffán] az autópálya határokig történő meghosszabbítását is említette, ekkor a kormányfő félbeszakította, és Németh Lászlónéhoz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőjéhez fordult:

– Zsuzsanna, azt ígértem a pécsieknek, hogy még ebben a ciklusban elkészül a pécsi elkerülő út, hogy állunk ezzel?

A megszólított azt válaszolta, zajlik az előkészítés, de a miniszterelnök félbeszakította:

– Zsuzsanna, erre nem kíváncsiak a pécsiek. Mikor lesz kész az út?

Ekkor elhangzott a konkrét válasz is: 2013 végén elkezdődik az építése, és 2014-ben elkészül. Orbán Viktor ismét kérdezett:

– Zsuzsanna, hogy állunk az M6-os autópálya meghosszabbításával?

A miniszter asszony ismét magyarázkodásba kezdett volna, ám Orbán félbeszakította:

– Zsuzsanna, 2018-ig elkészül a meghosszabbítás a horvát határig?

– Igen.

A most szintén lefújt Dráva-hídról is van egy vidám mondata a cikknek:

A kormányülésen kiderült az is, a kabinet támogatja egy Dráva-híd építését Vejtinél, ahol ezt megelőzően komp kezd üzemelni. Csakhogy az odavezető út megépítését bürokratikus akadályok nehezítik.

– Mi tart ennyi ideig? Az állam mi vagyunk, mi adjuk az engedélyeket, nem? Brüsszelbe kell ezért is utaznunk? – kérdezte Orbán Viktor – Zsuzsanna, mennyi ideig tart megépíteni az utat, konkrétumot mondjon legyen szíves!

Na de vajon lehet-e még ezt fokozni, Zsuzsanna?

Persze, hogy lehet.

Aki nem hiszi, nézze meg videóban, 15:50-től, majd egy hatalmas comebackkel 53:30-nál jön Zsuzsanna és Orbán ördögi vigyora. Még jobb, mint írásban!

A videó legjobb részei

  • 15:50 Zsuzsanna elĹ‘ször
  • 24:20 Orbán Tiffán Zsoltnál Ă©rdeklĹ‘dik, akarnak-e dolgozni az ormánsági cigányok: "Bocsáss meg, ez egy nyĂ­lt kormányĂĽlĂ©s, tehát egyenesen szoktunk beszĂ©lni a kĂ©rdĂ©sekrĹ‘l. Ez a 38%-os arány ez nagyon magas. A munkanĂ©lkĂĽlisĂ©gi mutatĂłk növekedĂ©se milyen összefĂĽggĂ©sben áll a roma, illetve cigány lakosság arányával? (...) Bocsánat, csak a cigány nĂ©pessĂ©grĹ‘l van szĂł. Akarnak dolgozni? Tehát ha van munkalehetĹ‘sĂ©g, dolgoznak?"
  • 49:00 Orbán Tiffánnak: "Bocsánat, nagyon sok pĂ©nzt kĂ©rsz most, mert 27 százalĂ©k az áfa. Hirtelen most lekĂ©rtĂ©l 200 milliĂł forintot, jĂłl Ă©rtem?" Majd hátradĹ‘l, Ă©s mosolyogva rákĂ©rdez: "És mire kell az?" FölĂ­rjuk, dĂ©lutánra megrágjuk, Ă­gĂ©ri Orbán: "Naszvadi államtitkár urat kĂ©rem, a pĂ©nztárcáját kĂ©szĂ­tse!
  • 53:30 Zsuzsanna másodszor
  • 1:04:00 Mi az a TDM, kĂ©rdezi Orbán. Turisztikai desztináciĂłs menedzsment, válaszol Tiffán. BeszĂ©ljĂĽnk már magyarul, kĂ©ri Orbán. Nem mi találtuk ki, szabadkozik Tiffán. Mire kicsit kĂ©sĹ‘bb Lázár János beszĂłl: de mi is tudunk ilyet.
  • 1:09:00 ElĹ‘jönnek a norvĂ©g pĂ©nzek! "Magyar programot NorvĂ©giában indĂ­tottunk már? Javaslom, szedjĂĽk össze magunkat", mondja Orbán. Erre Lázár: "Az pĂ©nzbe kerĂĽl. A norvĂ©gok pĂ©nzĂ©t mindenkĂ©ppen fogadjuk el!"
  • 1:15:30 A Borászok 12 pontját hozza szĂłba Tiffán, amit amĂşgy aláírtam anno Ă©n is. Orbán rákĂ©rdez, ebbĹ‘l eddig mennyit hajtott vĂ©gre a kormány? Az egyĂ©bkĂ©nt villányi borász Tiffán válaszol: nĂ©gyet. Orbán erre Ă©rdeklĹ‘dik, van-e esĂ©ly arra, hogy a választásokig a maradĂ©k nyolcat is megvalĂłsĂ­tsák, mire Tiffán közli: nemigen. Erre Orbán: "NĂ©gy megvan. Meg kĂ©ne duplázni legalább."